Adatlap

Dévakí Nagy Ágnes

Nagy Ágnes Eszter

Dévakí, Nagy Ágnes Eszter a Madhura Jóga-sziget alapítója és jógaoktatója. Anyaként és nagymamaként tekint mások szolgálatára.

A jógával először az itthoni hajnali csendekben, jógamesterek könyveiből ismerkedtem. Ez egy erős alap, fontos nap indítás lett a számomra. Sok jóga ággal ismerkedtem, kerestem a helyem. Az Utamat akkor találtam meg, amikor egy nyári hetet szerettem volna a Pilisben kirándulva töltődni, és rátaláltam a Sivánanda jóga tradícióra. A korábbi nagy mozgás igényem, jótékonyan párosul a befelé figyeléssel, és ez egy harmonikus élet lehetőségét adja számomra nap, mint nap. A Sivánanda Mester által mutatott út erőteljes támogatás minden élethelyzetben. Az aktivitásom egyre stabilabb harmóniával kerekedik a jóga által. Hálás vagyok, hogy ezt megtapasztalhatom, s boldogság, ha a jóga kincseit megoszthatom Veled.

Egy nyílt nap a hűvösvölgyi jóga központban, a jóga tábor Pilisszentléleken az ásramban, és áldásos tanulások a Shatin és a jógaközpontban, nyitották meg számomra azt a jóga Utat, amin azóta is a teljességet tapasztalom. Hálásan köszönöm tanítóimnak, hogy ezen az úton folyamatosan támogatnak. Az ő gondos türelmük vezetett a jóga oktató képzéshez. Megnyitott bennem egy csodálatos ajtót. Az áramlást, ami már nem én vagyok, s amin keresztül segíthetek.

2015 novemberben kaptam meg a lehetőséget, hogy oktathassam a jógát, átadhassam a Sivánanda Mestertől érkező tanításokat.

Az életem a szolgálatról szól, áldás számomra, hogy erről szólhat a családom, barátaim és minden érző lény felé. Kölcsönös áramlás ez. A jóga terápia, ami felé haladok, s köszönöm a Mestereknek, tanítóimnak, hogy ezt tehetem. S Neked is köszönöm, ha fogadod a rajtam keresztül áramló tanításokat.

Jógairányzat

Térkép