Kedves Jógaoktató és Jógázó Társaim!

Közös imádságra és meditációra hívlak benneteket.

Kedves Jógaoktató és Jógázó Társaim!

Közös imádságra és meditációra hívlak benneteket, ahogy az a Patandzsali Jógaszútráiban le van írva „hosszan, rendszeresen, kitartóan gyakorolva”, amíg a világban a pozitív változások láthatóvá válnak. Bizonyára minden jógás közösségben elindult ez a jóságos folyamat, csak annyit kérek, hogy tegyük mindezt még tudatosabban. Legyünk tudatában annak, hogy amikor imádkozunk vagy meditálunk, akkor azt egyszerre több százan, vagy akár ezren tesszük együtt.

A nap 24 órájából válasszatok ki egy időpontot, amikor minden nap le tudtok ülni akár csak 10 percre. Olvassátok fel magatokban, vagy szeretteitek bevonásával az alábbi imákat, vagy azok valamelyikét:

Ferenc pápa imája: „A vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni. Maradjunk egyek! Éreztessük meg közelségünket a legmagányosabb és leginkább megpróbált emberekkel! Éreztessük meg közelségünket az orvosokkal, az egészségügyi dolgozókkal, az ápolókkal és ápolónőkkel, az önkéntesekkel… Közelségünket a hatóságokkal, akiknek szigorú intézkedéseket kell hozniuk, de a mi érdekünkben! Közelségünket a rendőrökkel és a katonákkal, akik próbálják fenntartani a rendet az utcákon, gondoljunk rájuk, hogy megtegyék mindazt, amit a kormány kér tőlük valamennyiünk java érdekében! Éreztessük meg közelségünket mindenkivel!”

Szvámí Csidánanda imája: “Minden természet, belső és külső, töltődjön föl és telítődjön a kozmikus vibrációval és az univerzális békével, szeretettel és barátsággal. Vigye el a szél minden irányba a hit és megértés üzenetét minden élőlénynek az univerzumban. A folyók folyjanak énekelvén az univerzális tolerancia és elfogadás legédesebb dallamát. A nap a fejünk fölül fürdessen meg minket a megbecsülés és szolgálat fényében. Az este és a hajnal, a föld és az ég, a hegyek és az erdők, a fenevadak és a madarak, telítődjenek a testvériség szent érzésével. Minden lélegzetünkkel az univerzális és isteni szolgálat erős folyamát hozzuk létre, mellyel minden élőlényt szolgálunk.

Béke legyen velünk és az univerzum minden élőlényével.”

Majd éljétek át pár percig ezeket a csodálatos gondolatokat és meditáljatok a megszokott módon.

Hálásan köszönöm minden teremtett lény és az eltávozott testvéreink nevében: Szaraszvatí Keserű Aranka, az MJSZ elnöke

AUM Sántih – AUM Béke