A jógaoktatói szakmát érintő INGYENES előadások

2015. május 9.

2015. május 9-én 13:00 órától a jógaoktatói szakmát érintő ingyenes előadásokra várunk minden jógaoktatót a Magyar Jógaoktatók Szövetsége szervezésében!

A következő előadásokat hallgathatod meg:

13:00 Hogyan induljak el kezdő jógaoktatóként - avagy a jógaoktatás jogi háttere

Előadó: Hegedűs Edina Nárájaní
Érdekel, hogy
– hogyan indulj el oktatóként törvényes úton?
– kell-e OKJ-s végzettség a jógaoktatáshoz?
– mit jelent, ha egy képzés akkreditált (államilag elismert)?
– mi az a TEÁOR és TESZOR szám?
– mi kell egy vállalkozás elindításához? Milyen engedély, mennyi pénz?
– mely jogszabályok vonatkoznak egy jógaoktatóra?

Ha csak egy kérdésre is igennel válaszolsz, akkor neked szól a tájékoztatónk. Igyekszünk minden kérdésre válaszolni és eloszlatni a kételyeket. Segítünk rendet tenni az információk között, és tisztán látni a lehetőségeket. Csak a tényeket és a jogszabályokat gyűjtötte össze Hegedüs Edina rendőr őrnagy, aki másodállásban 7 éve jógaoktató egyéni vállalkozóként. Kikutatta a törvényes működés lehetőségeit, hogy nyugodtan és a szatja elveinek megfelelően lehessen jógát oktatni Magyarországon.

13:45 Jóga Piackutatás eredménye

Előadó: Ábrahám Kata

Az MJSZ felkérésére a Forsense piackutató cég végzett közvéleménykutatást a jóga mai magyarországi népszerűségével, megítélésével kapcsolatban. Az eredményekből következtetéseket vonhatunk le a jógaoktatást és a jóga piaci helyzetét is érintő kérdésekben, és tisztább képet kaphatunk, hogy körülbelül hány fő került kapcsolatba a jógával.

14:30 A jóga jótékony hatásainak felmérése a Magyar Sportvezetés támogatásával

Előadó: Selmeci Csongor

Az országos sportvezetés részéről 2013-ban felkérést kapott az MJT hogy a mai tudomány szintjén bizonyítsa be a jóga egészségügyi, pszichológiai, mentális és szociális jó hatását azért, hogy a társadalomban egyre nagyobb szerepet kaphasson.

2013 nyarán beindult egy komoly szakmai munka több jógaiskolához tartozó jógaoktató részvételével, hogy egy olyan oktatási rendszert állítsunk össze, amely mérhető módon megfelel ezeknek a követelményeknek. Ebben a munkában újrafogalmaztuk a minőségi jógaoktatás gyakorlati követelmény rendszerét is. Felálltak mellénk azok a szakemberek, akik munkájukkal dokumentálni tudják eredményeinket. 2013/14-es projektünk átütő sikert hozott!

Ennek a kutatómunkának az eredményeit ismerheted meg az előadásból, majd a jelenlegi 2014/15-ös program folyamatáról és a 2015/16-os programtervezetről is hallhatsz.

Helyszín:

Kelet-Nyugat Egészség Központ
H-1061 Budapest, Király utca 16. V.em.

Időpont:

2015. Május 9. Szombat, 10:00-16:00 óráig