KATA mentesség jógaoktatóknak

Kedves Jógaoktatók!

Az alábbi, benneteket is érintő adózási változásról szeretnénk tájékoztatni:

A Kormány 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelete alapján azok a KATÁ-s vállalkozások, amelyek a sport, szabadidős képzés (TEÁOR és TESZOR 8551) tevékenységet folytatnak –  ide tartozik a jógaoktatás is – 2020. március, április, május és június hónapra tekintettel mentesülnek a kisadózó után a KATA törvény szerinti tételes adó megfizetése alól.

  • Az adófizetési kötelezettség alóli mentesülés nem befolyásolja a társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultságot és az ellátások összegét.
  • Fontos, hogy csak azok mentesülnek a fizetési kötelezettség alól, akik már 2020. február hónapban is KATÁ-sok voltak.
  • Aki mentesül a fizetési kötelezettség alól, annak először a július hónap után, 2020. augusztus 12-én keletkezik fizetési kötelezettsége

A rendelettel kapcsolatban még több kérdés is nyitott, amint további információval rendelkezünk, megosztjuk veletek. Szükség esetén konzultálj könyvelőddel!


Maga a rendelet:

A Kormány 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelete a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet közterhekkel kapcsolatos részletszabályairól és egyes új intézkedésekről

Magyar Közlöny 2020.évi 51. száma