Mivel számos kérdés érkezett a szabadtéri jógaórák tartásával kapcsolatban, így kérdéssel fordultunk a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz, ahonnan a tegnapi napon, Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvostól meg is érkezett a válasz, idézzük:

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet hatályba lépése ellenére továbbra is alkalmazandó a 484/2020. Kormány rendelet azon rendelkezése, mely szerint:

„4. §  (2) A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett.
(3) Tilos – a (4) bekezdés szerinti kivétellel – a közterületen, a nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása.”

A fentiek alapján személyi edzőnek nem versenyszerűen sportolók részére egyéni foglalkozások megtartására van lehetősége közterületen, nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon és nem nyilvános helyen is.

A személyi edzés során azonban továbbra is szempont a gyűlés, csoportosulás elkerülése.