Ünnepeljük együtt a Jóga Világnapját!

Ingyenes program a Bálnában

Az Indiai Nagykövetség a Budapesti Polgármesteri Hivatallal együttműködve 2019. június 22-én megünnepli az 5. Nemzetközi Jóga Napot Budapesten. Az esemény 10.00-13.00 óra között kerül megrendezésre a Bálnában.

Helyszín: Bálna Budapest, Fővám tér 11-12, 1093

A belépés ingyenes!

REGISZTRÁCIÓ:
https://www.eoibudapest.gov.in/ascc/news_detail/?newsid=213&cat=5

PROGRAM:

 1. rész: JÓGA
  9:45 A vendégek érkezése
  10.00 A moderátor köszöntője
  10.02 Őexc. Kumar Tuhin, India magyarországi nagykövete köszönti a jelenlévőket
  10.05 Az esemény fővendégének köszöntője
  10.15 Nemzetközi Jóga Protokoll Ms Ankita Sood, TIC vezetésével: közös gyakorlás a helyi jógaiskolákkal és a résztvevőkkel
  11.00 Ms Ankita Sood haladó jógagyakorlat bemutatója – a jógaiskolák képviselőinek közreműködésével
  11.10 Meditáció, OM éneklés, relaxáció
  11.20 technikai szünet

   

  2. rész: KULTURÁLIS PROGRAM
  11.30-12.30 Indiai tánc – indiai és magyar művészek előadásában

   

  A belépés ingyenes, mindenkit nagy szeretettel várunk!

  Ne felejtsd otthon a jógamatracod!

A Nemzetközi Jóga Nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre.

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, korábban soha nem tapasztalt összhangban, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (Nemzetközi Jóga Nap) nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészségünket és jó közérzetünket szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek ezen a napon, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is.

Az elmúlt négy évben a Nemzetközi Jóga Napot  lelkesen ünnepelték Magyarország számos városában; az idei események az előző év sikereire épülnek. Ms Ankita Sood, az Indiai Nagykövetség jógát és indiai kultúrát oktató tanárnője a helyi jógaiskolák képviselőivel együtt mutatja be az ún. Nemzetközi Jóga Protokollt, amelyet indiai jógamesterek dolgoztak ki kifejezetten azért, hogy a gyakorlatsor megfeleljen a nagyközönség igényeinek és fizikai állapotának. A közönség haladó jógabemutatót is láthat a program során. India miniszterelnöke a jógáról beszélve így nyilatkozott: a jóga az az ösvény, amely elvezet az „én”-től a „mi”-ig, jobb emberré tesz minket gondolkodásunkban, tetteinkben, tudásban és odaadásban.