Adatlap

Pinczi Anikó _543_0403-cam-852_0915

Somogyi-Pinczi Anikó

Somogyi-Pinczi Anikó vagyok, a Magyar Jógaszövetség minősített jógaoktatója. Dunaharasztiban élek férjemmel és két csodálatos kisfiammal.

A mozgás mindig része volt az életemnek, bár soha nem tudatosan. Tudtam, hogy kell és jó nekem! Az intenzív sport mellett mégis hiányzott valami más. 2006-ban találkoztam először a jógával, mint mozgásformával. 2008-ban pedig, első várandósságom alatt ismertem meg a többi oldalát. A lecsendesedés, a belső én figyelése mellett elmélyültem a jóga filozófiájában és elméletében.

Mit jelent számomra a jóga? Ennyi évi gyakorlás és keresgélés után találtam meg, legalábbis tudatosodott bennem, hogy az utamon járok. Nekem a jóga önismeretet, önbizalmat, szabadságot és jelenlétet adott a mindennapokban. A jóga egy eszköz, mely vágyat ébreszt, hogy közelebbről megismerjük önmagunkat a gyakorlások során, tisztuljon a lelkünk és épüljön a szellemünk.
2014 évvégén adatott meg a lehetőség, hogy felvállaljam tudásomat és átadjam a felém fordulóknak. Azóta tartok babás jóga, kismama jóga, gerincterápiás jóga és tradicionális hatha jóga foglalkozásokat. 2017 óta az aerial jóga is felkerült az órarendbe. Workshop jelleggel tartok szétnyílt hasizomregeneráló foglalkozást és szülésfelkészítő foglalkozást.

Legközelebb a szívemhez a kismama jóga áll. Ez egy speciális területe a jógának, ahol örömteli érzés együtt mozogni, várni, izgulni a kismamákkal azt a bizonyos kilenc hónapot. Természetes odafordulás ez, hiszen mindkét gyermekünk már pocaklakóként megismerte a jógát, férjemmel pedig a szülésélmények átélése még szorosabb kapcsolatot teremtett.

Az évek alatt több képzésen, tanfolyamon és workshopon részt vettem. Tudásom bővítéséért, mélyítéséért hálás vagyok Nagy Józsefnek, Almásy Csillának, Kovács Gyöngyi Nalinīnek, Ozorák Zsuzsannának, Kotroczó Anikónak, Hegedűs Zsoltnak Medvegy Gergőnek és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanárainak.
2017 szeptembere óta már saját, Yoga Room elnevezésű jógaszobába várom a hozzám fordulókat. Óráimon a helyes testtartásra, gerincterápiára nagy hangsúlyt fektetek, a tradicionális irányzatot képviselem.

Szeretettel várlak a foglalkozásokon!

Térkép