Adatlap

Módos Miklós Sankara Sivananda kép mosolygós 4. 2018 v2

Módos Miklós (Sankara)

2010-ben finom célzásként, ajándékba kaptam egy Shanti jóga-szigetre szóló alaptanfolyami jelentkezést a feleségemtől. Akkoriban igen szenvedélyes és stresszes életet éltem, de már érlelődött bennem a változás iránti vágy. Mindenképp szerettem volna ” jobb” emberré válni. A fizikai munkám és az élsportolói múltam egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy izmaim, ízületeim merevvé váljanak, így igen távolinak látszott a jóga ászanák elsajátítása számomra.

A tanfolyamon viszont megtudtam, hogy a kitartott testtartások a tradicionális jógaoktatásnak csak egy részét képezik és igazából a jóga sokkal több ennél, valójában egy életmód.

Végigküzdöttem a tanfolyamot, kisebb-nagyobb belső sikerekkel. Gyakoroltam a magam szintjén és minden nap egyre jobban beleszerettem nem csak a fizikai gyakorlatokba, hanem a szellemiségbe is. Sivánanda Mester tanításai és két “Istennő” (feleségem és tanítóm) folyamatosan átsegített a nehézségeken. Később, amikor bekapcsolódtam a zenei életbe gitáros- énekesként, rögtön tudtam, hogy megérkeztem, ez az utam.

Azóta kis lépésekben haladok a Mesterek és csodálatos Tanítóim útmutatása szerint, hogy részese legyek a tradíció láncolatának és minél több embernek segíthessek, hogy a mai rohanó világban megtalálhassák valódi értékeiket és Önmagukat

2016 májusában, a jógaoktatói oklevél megszerzésével ez megadatott számomra. Hála Mindenkinek, aki ebben segített!

Jógairányzat

Térkép