Adatlap

Boda-Jozsef

Boda József Ferenc

A Vénusz bolygó jótékony hatása alatt születtem. Már gyerekkoromban vonzott az ismeretlen és az élet nagy kérdéseinek megválaszolása, valamint a zene általi önkifejezés. Felnőtt koromban ezek harmonikus összefonódása hozta meg számomra a beteljesedést.
12 évesen került az első jógakönyv a kezembe, ami extatikusan elvarázsolt és minden gyakorlatot elsőre végre tudtam hajtani belőle. Ez a meghatározó élmény indított el a jóga útján, amihez 16 éves koromban hozzátársult a zenekomponálás.

A jóga területén leginkább három európai Mester inspirálta fejlődésemet. Több mint 30 éve tanítom a jógát, és ennek köszönhetően több száz ember követ egy egészségesebb életmódot.
2010-ben Londonban és Koppenhágában szereztem vezető jógaoktatói diplomát az ATMAN – The International Federation of Yoga and Meditation szervezetnél.
Az INTEGRÁL valamint a TANTRA irányzat képviselője vagyok. Magyarország mellett eddig három másik országban (Románia, Luxemburg, Thaiföld) tartottam jógafoglalkozásokat, így terjesztve a jógát és fejlesztve emberismeretemet.
A jógagyakorlás következtében született meg bennem a vágy, hogy olyan zenét komponáljak, amely jobban érzékelteti a lélek mélységeit és törekvéseit.

Több mint húsz év alkotás után, öt ezoterikus és relaxációs zenei album kiadása áll mögöttem, melyek rövid bemutatása megtekinthető az alábbi linkeken:

jozsibodamusic.com
https://youtube.com/watch?v=f9AFujGYvKc&feature=youtu.be
https://youtube.com/watch?v=BjnJ8aenyos&feature=share

2018-ban több mint egy hónapot töltöttem Indiában, belemártóztam a Gangesz vízébe és a nagy mesterek nyomát követve látogatást tettem többek között Rishikeshben és a mungeri Satyananda Yoga központban, a Bihar School of Yoga ásramjában.

Hiszem, hogy minél több ember gyakorolja, illetve éli életmódként a jógát, annál jobb lesz a világ, és erőimet fókuszálva, ebbe az irányba tevékenykedek a békéscsabai székhelyű Atman Jóga Egyesület keretében.

Térkép