Adatlap

Balassy_Zsolt

Balassy Zsolt Dr.

A Magyar Jógaoktatók Szövetségének Minősített jógaoktatója vagyok.

Mérnöki tanulmányaim után a légzés fiziológiájához kapcsolódó területen dolgoztam tervezőként majd a kanadai McGill egyetemen posztdoktori kutatóként. A későbbiek során informatikai és távközlési intézményeknél töltöttem be vezető pozíciókat. Tagja vagyok a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének.

2018-19 között lehetőségem volt egy évet Indiában tölteni ahol a jóga terápiás hatásmechanizmusát és gyakorlatát tanulmányoztam az ország vezető jóga oktató képző intézményeiben. Hazatérésem óta jógaterápiás foglalkozásokat tartok a rendelkezésemre álló, segédeszközökkel jól felszerelt stúdióban.
Az általam folytatott gyakorlat szerint a kezelések jellemzően egyéniek. Öt és tíz alkalmas foglalkozásokat tartok, ahol az egyén orvosi problémáinak és mozgás korlátozottságának megfelelő jógikus gyakorlatsorozatot állítok össze, melyet a foglalkozásokon begyakorolunk. Gyógyító munkám során felhasználom a hagyományos jóga pózok felvétele mellett a légző- és jógikus tisztító gyakorlatokat (satkarma), valamint a meditációt és a gyógyulást elősegítő mantra szövegek gyakorlását. A foglalkozások során az érdeklődőket bevezetem a jóga filozófia és a szanszkrit nyelv alapvető ismereteibe.

A jóga elméleti és gyakorlati tudományának megismerésével kapcsolatban tanulmányokat az alábbi intézményekben folytattam:
Magyarországon
• Bhaktivedanta Főiskola
o https://www.bhf.hu/
o 3 éves nappali BSc. képzés
o Vaisnava jógamester, Ájurvéda specializációval
Indiában
• Morarji Desai National Institute of Yoga
o http://www.yogamdniy.nic.in/
o Advanced Sadhana Certificate
o 410 óra elméleti és gyakorlati foglalkozás
• Amrit Yoga Institute
o https://amrityoga.org/
o Yoga Nidra Immersion Certificate
• Swami Vivekananda Yoga Anusandhana Samsthana
o https://svyasa.edu.in/
o Yoga Instructors’ Certificate
o 300 óra elméleti és gyakorlati foglalkozás
• Delhi University
o http://sanskrit.du.ac.in/web/
o 1 éves nappali postgraduális képzés
o Sanskrit Language Certificate

Térkép