Az MJSZ eredményei 2017-ben röviden

2017-ben sem tétlenkedett az MJSZ – számos eredménnyel szolgálhatunk tagjaink számára!

1. A jóga népszerűsítése 

YOGA FEST (2017. 04. 22.)

Az MJSZ stratégiája alapján az egyik megfogalmazott társadalmi célunk, hogy a jógát eltérő tradíciók hagyományai szerint művelő oktatókat is képes legyen egymás mellé állítani a Szövetségünk.

2017 tavaszán a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolával közösen megszerveztük a második Yoga Fest-et, a „Tradicionális jógaiskolák fesztiválját”. A rendezvény nagyon sok embert vonzott, több mint 700 főt számláltunk. A visszajelzések mind írásban és mind szóban nagyon pozitívak, megerősítették a hangulat emelkedett és békés jellegét. Az előadások és a gyakorlatok egyaránt népszerűek voltak.

Reményeink szerint a tradíciók által közösen megvalósított sikeres rendezvények, a közös munkák megnyitják az utat további tradicionális jógaiskolák MJSZ-be való belépéséhez is.

NEMZETKÖZI JÓGANAP (2017. JÚNIUS 21.)

2017 június 24-25-én az Indiai Nagykövetség megszervezte újra a Nemzetközi Jóganap megünneplését az ország egész területén. Az MJSZ több módon is részt ebben a munkában. Standdal és előadással támogattuk a 24-i Jóganapot, az MJSZ média felületein (honlap, közösségi oldalak, hírlevél és jogamagazin.hu informális oldalai) tájékoztatta a jóga iránt érdeklődőket. Továbbá tagságunk (jógaoktatók és jógaszervezetek) erre az alkalomra szervezett ingyenes programjait szintén közreadtuk ezeken a csatornákon.

 

JÓGAKONFERENCIA  (2017.11.05.)

2017-ben harmadszor rendeztük meg a JógaKonferenciát új helyszínen a Lurdy Ház Konferencia termében. Ezalkalommal kb. 400 fő vett részt a két teremben megtartott előadásokon. Nagy öröm számunkra, hogy a konferencia megszervezése által milyen sokat tudunk adni a jógázóknak, a jógáért. Fantasztikus előadókat hallgathattunk meg, és rengeteg hasznos gondolattal gazdagodhattunk a 18 előadáson. Az előadásokat a MJSZ YouTube oldalán megosztottuk, így azokat mindenki számára elérhetővé tettük.

2. Növekvő tagi aktivitás

 Az elmúlt évben is bővült az önkénteseink száma, akik kisebb-nagyobb munkákat vállalva erősítik és élővé teszik a Szövetségünket.

Az adminisztrációs munkacsoport hatékonyabbá vált az új segítőkkel. Hálásan köszönjük erőfeszítéseiket.

A korábban beindult szakmai továbbképző programjaink 2017-ban is folytatódtak erősítve a Szakmai önképzést, az önfejlesztést, a közösségépítést. Mindezek színteréül szolgált a Yoga Fest és JógaKonferencia.

 

3. Oktatási és Szakmai Munkacsoport és az Elnökség 2017-es munkájának eredményei

Az Oktatási és Szakmai munkacsoport 2 alkalommal ülésezett az elmúlt évben.

Az Elnökség az Oktatási és Szakmai Munkacsoport javaslatai alapján az elmúlt évben 20 minősített oktatói oklevelet, 1 minősített vezető jógaoktató oklevelet állított ki, 21 fővel és 4 jógaszervezettel növekedett a taglétszám.

A szervezetben folyó munka koordinálása és végrehajtása érdekében 2 elnökségi ülést és 2 közgyűlést tartottunk.