Az MJSZ eredményei 2016-ban röviden

Szeretnénk Neked büszkén beszámolni az MJSZ tavalyi, 2016-os évi eredményeiről, közös erőfeszítéseink gyümölcséről. Kérjük, tekintsd át az alábbiakban az MJSZ eredményeit!

YOGA FEST
(2016. MÁJUS 8.)

Az MJSZ egyik célja, hogy a jógát eltérő tradíciók hagyományai szerint művelő oktatókat is képes legyen egymás mellé állítani.

2016 tavaszán a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolával közösen megszerveztük az első, hagyományteremtő „Tradicionális jógaiskolák fesztiválját”. A rendezvény nagyon sok embert vonzott, több mint 1000 főt számláltunk. A visszajelzések mind írásban és mind szóban nagyon pozitívak voltak, megerősítették a hangulat emelkedett és békés jellegét. Reményeink szerint a tradíciók által közösen megvalósított sikeres rendezvények, a közös munkák megnyitják az utat további tradicionális jógaiskolák MJSZ-be való belépéséhez is.

Beszámoló az eseményről ide kattintva

 

TAGJAINK SZÁMÁNAK EMELKEDÉSE

A 2016. évben az MJSZ minősített jógaoktató tagjainak száma 30 fővel emelkedett, a minősített tagszervezetek száma pedig 6 szervezettel bővült.

Így az MJSZ jelenlegi taglétszáma a következő:

244 jógaoktató
és
16 jógaszervezet

Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon szép szám, köszönjük a bizalmat, mert ez azt jelenti, hogy érdemes továbbra is együtt tevékenykednünk a jógáért!

 

II. EURÓPAI JÓGAKONGRESSZUS
(2016. MÁJUS 27-29.)

Az MJSZ elnöke meghívást kapott a II. Európai Jógakongresszusra Belgiumba, így 9 főből álló magyar delegáció képviselte Magyarországot.  A II. Európai Jógakongresszus témája: „A jóga hatása az európai társadalomra és a világbékére” volt. A 3 napos nemzetközi programon 12 európai ország jógamesterei és jógaoktatói adtak elő, de a kulturális programokat lett, amerikai és indiai művészek színesítették. Elnökünk előadást és gyakorlati foglalkozást is tartott.

Beszámoló az eseményről ide kattintva

 

ELNÖKÜNK EURÓPA PARLAMENTI FELSZÓLALÁSA
(2016. MÁJUS 31.)

Az Európai Jógakonföderáció keretében az MJSZ elnöke részt vett és beszédet tartott az Európa Parlament zárt-ülésén május 31-én Brüsszelben. Ahol szintén a Jógakongresszus témájában ő is felszólalt a 12 európai ország képviselőivel együtt. A jóga jótékony hatásai mellett hangsúlyozták, hogy a jóga NEM vallás, hanem egy olyan gyakorlati eszköz, melyet mindenki használni tud.

A vallásos ember hitét elmélyíti, a nem hívő világnézetét széleskörűvé teszi. A jóga kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül mindenkinek harmóniát, békét, biztonságot ad. Mindezek által szorgalmazták, hogy a jóga váljon a közoktatás részévé. Az Európa Parlamentnek szóló petíciót benyújtották, az előadásokat dokumentálták hanganyag formájában.

A beszéd leirata ide kattintva

 

NEMZETKÖZI JÓGANAP
(2016. JÚNIUS 21.)

2016 június 17-19 között az Indiai Nagykövetség megszervezte újra a Nemzetközi Jóganap megünneplését az ország egész területén. Az MJSZ úgy vett részt ebben a munkában, hogy média felületein (honlap, közösségi oldalak, hírlevél, jogainfo.hu és jogamagazin.hu információs oldalai) tájékoztatta a jóga iránt érdeklődőket. Továbbá tagságunk (jógaoktatók és jógaszervezetek) erre az alkalomra szervezett programjait szintén közreadtuk ezeken a csatornákon.

JÓGAKONFERENCIA
(2016. NOVEMBER 7.)

2016-ban másodszor rendeztük meg a Jógakonferenciát a Gellért Szállóban. Ez alkalommal még többen vettek részt: 450 fő volt a két teremben megtartott előadásokon. Az előző évnél is felemelőbb volt a rendezvény, és nagy öröm számunkra, hogy a konferencia megszervezése által milyen sokat tudunk adni a jógázóknak, a jógáért. Fantasztikus előadókat hallgathattunk meg, és rengeteg hasznos gondolattal gazdagodhattunk a 18 előadáson. Az előadásokat a MJSZ YouTube oldalán megosztottuk, így azokat mindenki számára elérhetővé tettük.

Beszámoló az eseményről ide kattintva